Daafit termékcsalád - Impavidus Trade Zrt

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Sertéstakarmányozás

Sertéstakarmányozás okosan

/
Buza Péter őstermelő az innovatív, fenntartható, mégis profitot termelő gazdálkodás híve
Gram pozitív baktériumok

A baktériumok sohasem alszanak

Az IMPAVIDUS antibiotikummentes állattenyésztés programja: hatékony küzdelem a Gram pozitív baktériumok és a Gram negatív baktériumok ellen.

DAAFIT termékcsalád- sertések és baromfifélék számára

Laurinsav és Glicerin-monolaurát alapú takarmánykiegésztő

A Daavision B.V. cégnek sikerült a világon elsőként nagy tisztaságú, alacsony hőmérsékleten is stabil, szilárd halmazállapotú laurinsavat előállítania. A termékben lévő természetes összetevőt, a laurinsavat a nagyobb antibakteriális hatás érdekében GML90-nel (90%-os tisztaságú glicerin-monolaurát) kombinálták.

Telepi feltételeihez egyedileg igazodó, helyes termékfelhasználási mód kialakítása és a helyes ár-érték arány meghatározása érdekében, szaktanácsadónk egyedi ajánlattal fogja megkeresni Önt. Kérem adja meg adatait!

Laurinsav és GML90

A laurinsav egy közepes szénlánchosszúságú zsírsav, amelyet kókusz és pálmaolajból nyernek ki. Emellett megtalálható a kolosztrumban és az állati tejben is. Az emberi anyatej zsírtartalmának is 6%-a laurinsav.

A laurinsav és a glicerin közötti kémiai reakció során glicerin-monolaurát, di- és trilaurát keletkezik.

Ezek közül a Daavision B.V. csak a glicerin-monolaurátot alkalmazza, mert ennek a molekulának van jelentős antibakteriális hatása.

Gram-pozitív és negatív baktériumok

A rövid szénláncú zsírsavakat Gram negatív baktériumokkal (Salmonella sp., E. Coli) szembeni antibakteriális hatásuk miatt széles körben alkalmazzák a takarmányozásban.

A Gram pozitív baktériumok esetében nem tapasztalható antibakteriális hatás a rövid szénláncú zsírsavak alkalmazása során.

Ennek az oka a Gram pozitív baktériumokat körbevevő peptidoglikán sejtfal szerkezete, amely megakadályozza a rövid szénláncú zsírsavakat a sejtmembrán felé történő penetrációban.

A kutatások bebizonyították, hogy a közepes szénláncú zsírsavak (glicerin-monolaurát) hidrofób tulajdonságuk miatt képesek a sejtmembránba beépülni és megváltoztatni annak működését.

Ezt kihasználva a laurinsav és a GML90 nagyon jó hatásfokkal alkalmazható a Gram pozitív baktériumokkal (Streptococcus sp., Staphylococcus sp.,Clostridium sp.) szembeni védekezés során.

Az ellenállóképesség növelése

Fiatal állatok esetében az anyatejjel kapott immunitás a Streptococcus Suis-szal szemben folyamatosan csökkenve a hatodik hét körül éri el a minimumát.

Az antibiotikumok használata nagymértékben korlátozza az egészséges immunrendszer kialakulását, megnő a rezisztencia kialakulásának veszélye és többletköltséget jelent a gazdáknak.

A Daafit használata során költséghatékonyan csökkenthetjük az antibiotikumos kezelések számát és hozzájárulhatunk az egészséges immunrendszer kialakulásához is.

Daafit rezisztencia

Állatfajok szerinti alkalmazási lehetőségek

A Daafit hatásait elsőként sertéseken vizsgálták, a kedvező eredmények ismeretében a Daavision B.V. kiterjedt kutatásokat folytatott a többi állatfaj esetében is.

A Daafit használata tojó- és brojlerállományokban szignifikánsan hozzájárul a bélrendszer általános egészségügyi állapotának javításához.

Töltse le a Daafit termékcsalád hatásspektrumát részletesen bemutató szórólapunkat!

  • Bizonyítottan képes elpusztítani a Gram+ és Gram- baktérium törzseket. Különösen hatékony a Strepto- és Staphylococcus, Clostridium és E. coli ellen.
  • Akár 50%-kal is csökkenhető a gyógyszerfelhasználás.
  • Jelentősen javul a napi testtömeg-gyarapodás.
  • Jelentős az elhulláscsökkenés, kevesebb a beteg állat.
  • Hollandiában a kötelező gyógyszerfelhasználás-csökkentés bevezetése óta a legelfogadottabb és legnagyobb arányban használt termék.