Grazexin termékcsalád - Impavidus Trade Zrt.

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Sertéstakarmányozás

Sertéstakarmányozás okosan

/
Buza Péter őstermelő az innovatív, fenntartható, mégis profitot termelő gazdálkodás híve
antibiotikummentes takarmányozás

A baktériumok sohasem alszanak

Az IMPAVIDUS antibiotikummentes állattenyésztés programja: hatékony küzdelem a Gram pozitív baktériumok és a Gram negatív baktériumok ellen.

GRAZEXIN Neo – Növényi kivonatok a fiatal malacok hasmenéses tünetei ellen

A Grazexin Neo a fiatal malacok hasmenéses panaszainak megelőzésére és kezelésére szolgáló, növényi hatóanyagokat tartalmazó, egyedi adagolópumpával felszerelt termék.

  • A frissen született malacoknál használat után azonnal eltűnnek a Gram+ és Gram- baktérium okozta naposkori hasmenéses tünetek a gránátalma és a zöld tea kivonatoknak köszönhetően.
  • Használatával csökkenthető a gyógyszerhasználat.
  • Köszönhetően az erősebb immunrendszernek a malacok jobb egészségügyi állapotról indulnak.
  • Növekszik a választási végsúly.
  • Jelentősen csökken az elhullás.

218 400 Ft + ÁFA INGYENES szállítással

Maternális immunitás

Az újszülött malacoknak a születés utáni néhány órában a lehető legtöbb kolosztrumhoz kell hozzájutniuk, annak érdekében, hogy minél nagyobb mennyiségű anyai immunglobulin kerüljön a szervezetükbe. Ebben az időszakban a bélhámsejtek sajátos szerkezete lehetővé teszi azt, hogy az IgG molekulák a sejtek között átdiffundáljanak a vérkeringésbe is, így biztosítva az egész test maternális ellenanyagokkal történő passzív védelmét. Ez a folyamat 24-48 óra múlva lezárul, így a malacok egészséges immunrendszerének kialakulását ez a kritikus időszak alapvetően befolyásolja. Számos oka lehet annak, hogy a maternális védelem a gyakorlatban nem tökéletes. Figyelembe véve a malacok bélhámsejtjeinek ezt a nagyfokú áteresztő funkcióját, nem meglepő, hogy az állatok rendkívül érzékenyek a gasztrointesztinális problémákkal szemben, melyek a legkülönbözőbb kórformájú hasmenések képeiben jelentkezhetnek.

Növényimmunológia – egy új dimenzió

Gránátalma és zöld tea kivonat

Amikor a növények valamelyik része megsérül, a természetes védekezési mechanizmusukhoz tartozik, hogy, egy enzimatikus rendszeren keresztül lokalizálják és elzárják a sérülést a többi ép szövettől, ezzel akadályozva meg, hogy a sérülésen keresztül bármilyen növénypatogén, vagy toxikus anyag a növénybe juthasson. Ezt a folyamatot hívjuk Reaktív Növényi Immunitásnak (RPI).

A termék gyártója kifejlesztett és szabadalmaztatott egy olyan extrakciós eljárást, melynek során a növényekből kivonják azokat az aktív hatóanyagokat, amelyek az állati sejtekben is képesek beindítani az ilyen típusú védekezési mechanizmusokat.

Kutatás-fejlesztés

A gránátalma és a zöld tea azok a növények, amelyekből a lehető legnagyobb mennyiségű aktív hatóanyagot tudják kinyerni, úgy, hogy azok teljes egészében megőrzik a biológiai aktivitásukat.
A Grazexin Neo jelentős mértékben képes csökkenteni – többek között – a takarmányváltás, illetve jó néhány patogén baktérium és vírus által előidézett emésztőszervi probléma előfordulásának gyakoriságát.

Hatékonyság

A termékfejlesztés során a laboratóriumi kísérletek mellett számos telepi kísérlet is igen meggyőzően bizonyította a Grazexin hatékonyságát a malacoknál jelentkező fiatalkori hasmenéssel szemben. * A tapasztalatok azt mutatják, hogy az 1-8 napos korban kezelt malacok között az első napon 11%-kal, a második napon 72%-kal csökkent a hasmenéses esetek száma.

*Vírusos eredetű hasmenések kezelésére nem ajánlott.

Rendkívül sok tudományos és nagyüzemi kísérlet eredménye bizonyítja azt, hogy a Grazexin Neo az egyik legjobb választás súlyos emésztőszerv-rendszerbeli problémák jelentkezésekor.

218 400 Ft + ÁFA INGYENES szállítással

Tömeg 2 kg
Kiszerelés

4x500ml-es üvegekben, adagolópumpával együtt csomagolva

Tárolás

A Grazexin Neo-t szobahőmérsékleten, fagytól és fénytől védett (sötét) helyen kell tárolni!

Összetétel

Punica Granatum L.: gránátalma kivonat
Thea Sinensis L: zöld tea kivonat
Glicerin, trehaloz és B1-vit

Szállítás

INGYENES SZÁLLÍTÁS

0-3 napos kor között 2 ml, az adagoló pumpa egyszeri lenyomása

4-8 napos kor között 4 ml, az adagoló pumpa kétszeri lenyomása

Amennyiben a tünetek 8 óra elteltével sem szűnnek meg, akkor szükséges egy második kezelés beiktatása is. Ha az első kezelés időpontjától számított 24 óra elteltével még mindig tapasztalható kisebb mértékű hasmenés, célszerű egy harmadik kezelést is beiktatni.