Olmix MMi.S marha toxinkötő

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Tenuazonsav mikotoxin takarmányban

Tenuazonsav

Sunyin támad a tenuazonsav, egy ritkán emlegetett mikotoxin, de még a határérték sincs szabályozva. Akit részletesebben érdekel a mikotoxin téma, olvassa el szakértőnk, Dr. Deák Konrád írását.
Aflatoxin toxinkötés

Aflatoxin – ez most a kulcskérdés

Amit az Aflaxoninról tudni érdemes a szarvasmarha-tenyésztésben, kérdezz-felelek a mikotoxinok kártételéről. Illés Róbert és Dr. Deák Konrád videós ismertetője

MMi.S toxinkötő

Az Olmix kutatói kikísérleteztek egy olyan új, szabadalmaztatott, különleges gyártási mechanizmusú terméket, amely a mai ismeretek alapján és a szakértők szerint is a leghatékonyabban köti meg a mikotoxinokat az állati szervezetben. Az MMi.S képes a ma ismert összes mikotoxint mérettől függetlenül megkötni.

Tömeg 25 kg

86 011 Ft (ÁFÁ-val) INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

67 725 Ft + ÁFA INGYENES szállítással

Telepi feltételeihez egyedileg igazodó, helyes termékfelhasználási mód kialakítása és a helyes ár-érték arány meghatározása érdekében, szaktanácsadónk egyedi ajánlattal fogja megkeresni Önt. Kérem adja meg adatait!

Miért éppen az OLMIX által gyártott toxinkötő a megoldás?

A gondos gazda mindent megtesz azért, hogy egy olyan terméket válasszon, amely a lehető legszélesebb spektrumban és a lehető legtöbb toxint képes megkötni azok közül, melyek jellemzőek arra az éghajlati területre, ahol él.

Az Olmix kutatói kikísérleteztek egy olyan új, szabadalmaztatott, különleges gyártási mechanizmusú terméket, amely a mai ismeretek alapján és a szakértők* szerint is a leghatékonyabban köti meg a mikotoxinokat az állati szervezetben. Ez a termék képes a ma ismert összes mikotoxint mérettől függetlenül megkötni.

Ez a különleges fejlesztésű anyag, az Olmix által gyártott MT.X+ és MMi.S termékekben található meg. Mindkét termék beltartalma ugyanaz, csak állagukban különböznek: az MT.X+ por állagú, míg az MMi.S speciális mikrogranulált forma, amely jobb elkeverhetőséget biztosít a TMR kocsiban.

Ezek a termékek a leghatékonyabb módon veszik fel a harcot a mikotoxinokkal és biztosítják az európai termelők nyugalmát, eredményes termelését minden esetben és minden szennyezettség mellett. Ennek az az oka, hogy nemcsak a kis és közepes méretű toxinokat képesek megkötni, hanem azokat a nagyméretű molekulákat (DON, NIV, FUM, stb.) is, amelyek jellemzőek az európai régióra és a legtöbb gazdasági kárt okozzák.

OLMIX toxinkötő marha

Adagolási javaslat

Mivel az általunk forgalmazott toxinkötők igen széles spektrumban és nagy számban kötik a mikotoxinokat, az alábbi általános elvek mentén járunk el:

  • alacsony toxinszennyezettség esetén: 20-25 g/tehén/nap preventív bekeverési érték,
  • közepes szennyezettség esetén: 30-35 g/tehén/nap,
  • magas szennyezettségnél vagy sokféle toxin fellelhetősége esetén: 40-50 g/tehén/nap.

Minden esetben érdemes kikérni munkatársunk véleményét, aki a telepi eredmények mellett a vidék tapasztalataival megerősítve készíti el Önnek az adagolási javaslatunkat.

Az eredményt garantáljuk!

Az MT.X+ vagy MMi.S etetése során tapasztalni fogja, hogy:

  • javulnak a szaporodásbiológiai mutatók: hozzávetőlegesen 25 nappal csökken a 2 ellés közötti idő, valamint 15-20%-kal javul a termékenyítési index;
  • akár 30-50%-kal is csökkennek a kiesések és az elhullások, korcsoporttól és termelő csoporttól függően;
  • egyöntetűbb és egészségesebb állománya lesz;
  • javul a fajlagos takarmányértékesítő-képesség;
  • nő a napi testtömeg-gyarapodás (üszőknél havi 3-5 kg-mal nagyobb testtömeg);
  • emelkedik a tej mennyisége (kb. 0,4-1 literrel/tehén/nap) és javulnak a minőségi mutatói (a szomatikus sejtszám 15-30%-kal csökken);
  • alacsonyabb lesz a gyógyszerköltség (kb. 20%-os éves megtakarítás).