A Magyartarka szakmai napot 2013. május 28-án rendezték meg Egyházasrádócon.

A Magyartarka Tenyésztők Egyesülete és a táplánszentkereszti Húshasznú Bt. által szervezett rendezvényen több mint 80 tenyésztő vett részt. Rácz Károly, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének elnöke nyitotta meg az eseményt. Perl János, a Húshasznú Bt. ügyvezető igazgatója és Söre Zoltán, Egyházasrádóc polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket.

A délelőtt folyamán színvonalas előadásokat hallhattunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Győrffy Balázs elnök úrtól, majd dr. Húth Balázs tenyésztési- és marketingvezető ismertette a magyartarka-tenyésztés aktualitásait. Átadásra kerültek a szakmai díjak is, majd a támogatók bemutatkozása következett.

Az IMPAVIDUS is bemutatkozott, ismertetésre került: a már jól ismert és bevált toxinkötők, az MTX+ és MMiS termékek, melyek a legszélesebb hatásspektrumú toxinkötők a piacon. Továbbá az Amiviv’ SE 50 francia termék, mely egyedülálló költségoptimalizálási lehetőséget kínál a gazdák számára a szarvasmarha emésztőszervrendszerén keresztül.

Magyartarka szakmai nap