Kalászos növényekre is van ötletünk

Egy kis termesztéstechnológia kalászos növényekre

A KSH adatai legfrissebb, 2018-ra vonatkozó adatai szerint a búza kivételével csökkent a kalászosok termésmennyisége, 2018-ban az előző évinél 1,3%-kal nagyobb területen 5,0%-kal kevesebb, 6,9 millió tonna kalászos gabona termett. A változékony időjárás általában kedvezőtlenül befolyásolja a termésátlagokat, így feltehetően a tavalyi évről is hasonló adatokat olvashatunk majd. A magyarországi adatokat elemezve, van még kiaknázatlan lehetőség a kalászosok termelékenységének javításában.

Kalászosoknak biostimulátor

Az IMPAVIDUS ajánlata kalászosgabona-termesztőknek

Az Agroptim termékcsalád egy egyedülálló, MIP Plant növény-aktív ásványi technológiával előállított, specifikus ásványi anyagokat tartalmazó, biostimuláns hatású levéltrágya, mely a növény kondícióján és stressztűrő képességének növelésén túl, a betakarított termény minőségére és hozamára is jó hatással van.

Agroptim termékcsaládunk termékei már bizonyítottak,  a  kalászolás kezdetétől egészen a virágzás végéig. Bátran keverhetők gombaölőszerekkel és rovarölőszerekkel, vagy akár folyékony nitrogénnel is kijuttatható egy menetben (UAN oldatban). Gombaölőszerrel kijuttatva növelik annak hatóanyagát, csökkentik növényeikben a toxintartalmat.

A stressz csökkentése, a magasabb fehérjetartalom és hozamnövelés érdekében az ökológiai gazdaságok számára ajánljuk az Agroptim Sunset nevű készítményüket. Későbbi lombvédelem esetén rézzel, kénnel keverhető, és a zászlós levelünk sem perzselődik meg, ettől a teljesen biológiai alapú „lombtrágyától”, ami inkább egy biostimulátor.

A speciális MIP technológián alapuló készítmény

  • védi a növényünket (Kálcium-szignál),
  • táplálja a növényünket (széles ásványianyag-sor),
  • növeli a fotoszintetikus aktivitását
  • és a gyökérzónába kerülve erősíti a gyökeresedést, valamint a talaj-növény kapcsolatot.