biostimulátor

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Repcetermesztés profittal

Repcetermesztés - hektáronként minimum 300 kg többlethozam

A hangzatos cím nem légből kapott. 2019-ben  az OSR, azaz a cseh és szlovák független olajrepce egyesület négy gazdaságban végzett kísérletet. Cikkünkben az Algomel Push kezelés eredményét olvashatja a kontrollhoz és a versenytársakhoz viszonyítva.
gyomirtó Agroptim Sunset

Gyomirtó szertől szenved a növény

Erősebb méregtelenítés a kémiai stresszt követően, megnövekedett fotoszintézis, jobb gyökérfejlődés, legalább ugyanolyan minőség mellett, több hozam (+3-15%), akár kevesebb növényvédő szer felhasználással.

Algomel  biostimulátor termékcsalád

Push, ZnMn, MnCu, PROACT

Tengeri vörös makroalga alapú biostimulátor

A terméspotenciál eléréséhez a tavaszindítás létfontosságú a növények számára. A kezdeti életszakaszban a levélfelületen keresztül, lombtrágyaként adagolt, fungicid hatással is rendelkező Algomel, biostimulátor termékcsalád hozzájárul a maximális eredmény eléréséhez a növény teljes termésciklusa során.

A termékcsalád tagjai ökológiai gazdálkodásban használhatók, szerepelnek a  Biokontroll Hungária “Trágyázó, talajjavító és növény-, talajkondicionáló készítmények” listáján. Továbbá felkerülek a NÉBIH Öko listára (ökológiai gazdálkodásban felhasználható termésnövelő anyagok listája).

Mit tud a  tengeri vörös makroalga?

A tengeri vörös makroalga összetétele

Karragén:

Kizárólag a vörös makroalga tartalmaz karragént (tengeri szulfatált poliszacharidok). Számos tudományos publikáció mutatja be a karragén növényre gyakorolt hatását:

 • Stimulálja a növény növekedését (fotoszintézis, sejtosztódás)
 • Előmozdítja a stresszel szembeni ellenálló képességet (a természetes védekezést indítja be)
 • Tápanyagkomplex a szulfátcsoportnak köszönhetően

Fitohormonok:

A tengeri vörös makroalga fitohormonjai megegyeznek a növényével, így stimulálják azt. A vörös makroalga (Soliera chordalis) különösen gazdag indol-3-ecetsavban (IAA auxin) fitohormonban, amely kiváltja a gyökérszőrzet fejlődését. A fitohormonok hatásai:

 • A gyökérfejlődést serkentik
 • Stimulálja a növekedést
 • A növényt erősíti a fejlődési szakaszban

Ozmoprotektor:

 A vörös makroalga annak érdekében, hogy túlélje az óceán magas sótartalmát számos ozmoprotektor molekulát termel. Ezek a molekulák növelik az ozmotikus nyomást a növényi sejtekben annak érdekében, hogy elkerüljék a sejt vízvesztését. Ugyanígy csökkentik a sejt vízkristályosodási pontját, hogy elkerüljék a sejt szétrobbanását és a növény elpusztulását fagy esetén.

 • Védi a növényt a kiszáradástól
 • Védi a növényt a faggyal szemben

Tápanyagok:

A vörös makroalga közel 50 makro- és mikroelemet, valamint a növény számára nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz.

Koncentrált vörös makroalga kivonat, gazdag bioaktív összetevőkkel (ásványi anyagok, mikroelemek, cukrok, karragén, fitohormonok, aminosavak…).

vörösalga

Aminosavak:

A vörös makroalga tartalmazza a növény számára nélkülözhetetlen 18 aminosavat, melyek hatása:

 • Növelik a stresszel szembeni ellenálló képességet
 • Stimulálják a fiziológiai folyamatokat (fotoszintézis, tápanyagok felszívódása, növekedés…)
 • Javítja a levélen keresztül történő tápanyagfelvételt

Antioxidánsok:

Polifenolok, pigmentek, vitaminok, melyek a sejtek méregtelenítésében játszanak szerepet.

Biostimulátor termékcsalád

Algomel PUSH

Magas mangántartalommal elősegíti a télből való jobb kijövetelt és a fokozott fejlődést. Tavasszal a kelés zökkenőmentes lesz, ami az egyöntetű homogén állomány kulcsa. Valamennyi kultúrában használható.

Algomel ZnMn

Kimondottan kukorica kultúrára kifejlesztett termék, az egész vegetáció alatt használható.

Algomel MnCu

Kimondottan kalászos kultúrákra (búza, árpa, rozs, zab, tritikálé stb.) kifejlesztett termék, az egész vegetáció alatt használható.

Algomel PROACT

A növény számára elérhető formában tartalmaz szilíciumot (monokovasav), erős bioaktivitással. A szilícium egyéb formáit (kálium-szilikát, kalcium-szilikát, homok …) a növény nem tudja közvetlenül felvenni. Az Algomel PROACT stresszkezelés szempontjából nagyon fontos, stresszhatás előtt kijuttatva, vagy stresszkezelésre. Valamennyi kultúrában használható. Tudományosan igazolt, hogy 1 liter/ha monokovasav (SiOH4) a növényi szövetekben ugyanolyan szilíciumtartalmat eredményez, mint 8 t/ha kalcium-szilikát vagy 13 t/ha kálium-szilikát.

Kísérleti eredmény

Az Algomel Push biostimulátor hatása a kukoricatermésre (+21,4%),

Szirmabesenyő, 2019 (4 ismétlés)

Felhasználás

Az Algomel vízben hígítva levélpermetként használható, fungiciddel vagy inszekticiddel egy menetben is kijuttatható, herbicidekkel nem javasolt keverni. Az egyedülálló technológiának köszönhetően nincs permetező tömítő hatása. Használat előtt alaposan rázza fel!

Kiszerelés

5 literes műanyag kanna, 1 dobozban 4 db kanna van, minimális rendelési mennyiség 1 doboz, azaz 20 liter. A feltüntetett árak 20 literre vonatkoznak.

102 000 Ft160 000 Ft + ÁFA

102 000 Ft + ÁFA
110 000 Ft + ÁFA
106 000 Ft + ÁFA
160 000 Ft + ÁFA

Adagolási javaslatokért és további információért keresse szaktanácsadónkat a 06 70 622 9840-es telefonszámon!

MIKOR, MILYEN ARÁNYBAN ÉS MILYEN NÖVÉNYKULTÚRÁHOZ AJÁNLJUK AZ ALGOMEL TERMÉKEK ALKALMAZÁSÁT?

Kukorica

Repce

Kalászos

Napraforgó

Cukorrépa

Burgonya

Lucerna

Tavaszi árpa