apasztás természetesen

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Tejelő tehenészet korszerű kiegészítőkkel

Tejelő tehenek takarmányozása korszerű kiegészítőkkel és persze természetesen

""A legfontosabb szempont, ami miatt a Crystalyxot használom, az a szaporodásbiológiai mutatók javulása." - nyilatkozza Tarsoly Tamás videós cikkünkben. Továbbá a Phyto Tari apasztó termékünkkel kapcsolatos tapasztalatairól is beszámol.
laktáció nyereséggel

Laktáció 500+ Program

Az IMPAVIDUS Innovatív koncepciója a tejelő tehenek tejtermelésének fokozására, természetes módon takarmánykiegészítők segítségével.

Phyto Tari

A francia Manghebati cég apasztáshoz kifejlesztett egyedi, folyékony, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó terméke.

A termék kizárólag természetes összetevőket, növényi hatóanyagokat tartalmaz. Speciális összetevőinek köszönhetően a prolaktin hormon gátlásával megállítja a tejtermelést úgy, hogy a tőgyben se tej, se kórokozó nem marad. Kezelésével az apasztás gyorsabb és biztonságosabb lesz, a tőgy, a gyulladásos és egyéb esetlegesen fellépő betegségektől mentesen megfelelő állapotban marad.

Telepi feltételeihez egyedileg igazodó, helyes termékfelhasználási mód kialakítása és a helyes ár-érték arány meghatározása érdekében, szaktanácsadónk egyedi ajánlattal fogja megkeresni Önt. Kérem adja meg adatait!

Összetétel

Petrezselyem kivonat:
Apigenin tartalma nagymértékben gátolja a prolaktin hatását, ezáltal gátolja a tejelválasztást.

Torma kivonat:
Allicin tartalma természetes antibiotikumként hat.

Kakukkfű kivonat:
Timol és karvakrol tartalma antibakteriális hatású többek között az E. Coli-val szemben.

Réti legyezőfű kivonat:
Glikozid tartalma erős gyulladáscsökkentő tulajdonságú.

Adagolás

A terméket közvetlenül az állat szájába kell adagolni a fejés után: szarvasmarháknak 1 db 60 grammos fecskendővel a szárazra állítás napján, kiskérődzőknek testtömeg arányosan tejelő szarvasmarhára vetítve. Kérje szaktanácsadója javaslatát!
Ezt követően az állatot azonnal egy másik csoportba (szárazonállók) kell vinni, el a korábbi megszokott társaktól és helyről! Ez azért szükséges, hogy megtörjük a reflexes, napi rutinból adódó tejelválasztás beindulását. Átcsoportosítás hiányában a termék sikeressége minimális, mivel nem agresszív hormonkészítmény.

Tapasztalatok

Dr. Kiss Gerda, állatorvos: „Számunkra valóban fontos a felelős antibiotikum-használat, ezért már 2020-tól használjuk a Phyto Tarit, így a tehén immunrendszerével közösen oldjuk meg a szárazra állítást. A beadás is egyszerű, így lényegesen kevesebb idő alatt végzünk a munkával, ami a telepen dolgozóknak és a menedzsmentnek is előnyös.”

Multiton Kft.: „A Phyto Tarit kapott nagy tejhozamú (30kg/nap) teheneknél elapasztotta a tejet. Más terméket nem használtak az apasztáshoz (antibiotikumot sem). A következő laktációban a tej mennyiségére és szomatikus sejtszámra se negatív se pozitív hatással nem volt.”

Kiszerelés

50 darabos fecskendős doboz

262 500 Ft + ÁFA INGYENES szállítással