apasztás

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

laktáció nyereséggel

Laktáció 500+ Program

Az IMPAVIDUS Innovatív koncepciója a tejelő tehenek tejtermelésének fokozására, természetes módon takarmánykiegészítők segítségével.
apasztás

Apasztás természetesen: Phyto Tari

Lehet természetesen is apasztani! Hűséges, nyugat-magyarországi partnerünk szarvasmarha telepén próbáltuk ki a francia Manghebati cég, egyedülálló innovációját, a Phyto Tari névre hallgató, apasztást elősegítő terméket.

Phyto Tari

A francia Manghebati cég apasztáshoz kifejlesztett egyedi, folyékony, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó terméke.

A termék kizárólag természetes összetevőket, növényi hatóanyagokat tartalmaz. Speciális összetevőinek köszönhetően a prolaktin hormon gátlásával megállítja a tejtermelést úgy, hogy a tőgyben se tej, se kórokozó nem marad. Kezelésével az apasztás gyorsabb és biztonságosabb lesz, a tőgy, a gyulladásos és egyéb esetlegesen fellépő betegségektől mentesen megfelelő állapotban marad.

Telepi feltételeihez egyedileg igazodó, helyes termékfelhasználási mód kialakítása és a helyes ár-érték arány meghatározása érdekében, szaktanácsadónk egyedi ajánlattal fogja megkeresni Önt. Kérem adja meg adatait!

Összetétel

Petrezselyem kivonat:
Apigenin tartalma nagymértékben gátolja a prolaktin hatását, ezáltal gátolja a tejelválasztást.

Torma kivonat:
Allicin tartalma természetes antibiotikumként hat.

Kakukkfű kivonat:
Timol és karvakrol tartalma antibakteriális hatású többek között az E. Coli-val szemben.

Réti legyezőfű kivonat:
Glikozid tartalma erős gyulladáscsökkentő tulajdonságú.

Adagolás

Az állat szájába kell adagolni közvetlenül a fejés után: szarvasmarháknak 1 db 60 grammos fecskendővel a szárazra állítás napján, kiskérődzőknek testtömeg arányosan tejelő szarvasmarhára vetítve. Kérje szaktanácsadója javaslatát!
Ezt követően az állatot azonnal egy másik csoportba (szárazonállók) kell vinni, el a korábbi megszokott társaktól és helyről! Ez azért szükséges, hogy megtörjük a reflexes, napi rutinból adódó tejelválasztás beindulását. Átcsoportosítás hiányában a termék sikeressége minimális, mivel nem agresszív hormon készítmény!

Tapasztalatok

Multiton Kft.: A Phyto Tarit kapott nagy tejhozamú (30kg/nap) teheneknél elapasztotta a tejet. Más terméket nem használtak az apasztáshoz (antibiotikumot sem). A következő laktációban tej mennyiségére és szomatikus sejtszámára nem volt hatással.

Kiszerelés

50 darabos fecskendős doboz

327 660 Ft ÁFÁ-val