plusz 500 liter tej tehenenként, egy laktációban

Laktáció 500 + Program

Ennek a programnak a lényegét valójában minden szakember ismeri, mi a megközelítésen akarunk változtatni, más szemüvegen keresztül vizsgáljuk meg ugyanazt a kérdéskört. Ezzel az összefoglalóval nem titkolt célunk egy szemléletváltás elérése, vagyis, hogy ugyanazt a jelenséget más nézőpontból nézzük meg.

Ha azt mondjuk, tranzíciós időszak, akkor mindenki tudja, mire gondolunk. A mára már elavultnak számító szerviz periódus „időben kibővített” értelmezése ez, mióta felismerték, mekkora jelentősége van a szárazonállás időszakának, azon belül kiemelten az előkészítésnek a következő laktációs termelésre, az egészségügyi státuszra, és végeredményben az életteljesítményre. A mi értelmezésünk mögött is egy régi és elismert felismerés áll, miszerint minden ellést egy hosszú regenerálódási időszak követ.

Nincs tejtermelés reprodukció nélkül

A programunk ezt az időszakot célozza meg, ami az apasztástól az újratermékenyülésig tartó időszakot jelenti, évenkénti ciklusban. Régóta bizonyított tény és a régi szakkönyvek is leírják, hogy ellés után az involúció, vagyis a regenerálódás hozzávetőlegesen 10-15%-ot vesz el a termeléstől, azaz a potenciálisan megtermelhető tejből. Ezen időszak alatt az állati szervezet célja az ellés utáni problémák felszámolása, az integritás megőrzése és az elváltozás helyreállítása, vagyis a regeneráció.

A megjelenő problémák kiváltó oka lehet külső (exogén), mint például a kórokozó, mérgezés vagy belső (endogén) eredetű, mint például keringési zavar, saját enzimek aktiválódása stb. Ezek az ellés körüli időszakban általánosnak mondhatók.

Szarvasmarha laktáció körforgás

A Laktáció 500+ Program során nemcsak a tüneteket, hanem az okot szüntetjük meg, ráadásul gyógyszermentesen

A regenerálódást szolgáló folyamatnak négy szakasza különíthető el (alteráció, vasculáris fázis, celluláris fázis, reparáció), amelyek közül az időbeli lefolyásától (akut vagy idült) függetlenül a vasculáris és celluláris fázis mindig lezajlik, de szeretnénk, ha mindig az utolsóval, vagyis a teljes helyreállítással zárulna. Ez utóbbi lenne a célunk, azonban ennek eléréséhez, ahogy már a cikk elején említettük az állat 10-15%-ot veszít el a termelésből normál esetben.

Az egyes gyógyszerek segítségével tudunk a problémákon javítani, de ezzel az okot nem számoljuk fel, csak a tünetet. Az IMPAVIDUS Laktáció 500+ Programja, magát az okokat hivatott csökkenteni, a szükséges mértékre beállítani.