CCPA - Axion Start, Axion Thermo Plus

ÍRÁSAINK A TERMÉKRŐL

Szarvasmarha laktáció start program

Laktáció Start Program - IMPAVIDUS

Az IMPAVIDUS Innovatív koncepciója a tejelő tehenek tejtermelésének fokozására, természetes módon takarmánykiegészítők segítségével.

Lehet gyulladásból tejet csinálni? - a tejtermelés növelése a TM Zrt-nél

Lehet gyulladásból tejet csinálni? „Ezt a koncepciót mindenképpen alkalmazni fogjuk ezentúl. De ezt a jó termelést meg is kell védenünk az MMi.S toxinkötővel és nyáron az Axion ThermoPlus-szal. Ezek már Axion® Starttal ingyen vannak.”

AXION Start

Az ellés nagy megerőltetést jelent a tejelő tehenek számára. Az Axion® Start segíti a laktáció első időszakában a magasabb tejtermelés elérését és fenntartását.

Az Axion® Start szabadalmaztatott (Fr 14/51501), aktív összetevőket tartalmaz: a Scutellaria Baicalensis (bajkáli csucsóka) nevű növény kivonatát.

  • Hatóanyagai minimalizálják az ellés utáni gyulladásos folyamatokat.
  • Nő a tejtermelés. Hosszabb és magasabb a perzisztencia a teljes laktációban.
  • Csökkennek az állategészségügyi problémák.
  • Csökken a szomatikus sejtszám.
  • Javulnak a szaporodásbiológiai mutatók.

Telepi feltételeihez egyedileg igazodó, helyes termékfelhasználási mód kialakítása és a helyes ár-érték arány meghatározása érdekében, szaktanácsadónk egyedi ajánlattal fogja megkeresni Önt. Kérem adja meg adatait!

Dr. Karsai Ferenc, Gaál Tibor: Állatorvosi kórélettan III. / A gyulladás kórélettana:

„…A legösszetettebb válaszreakció a gyulladás (inflammatio), mely talán legjobban példázza ezt az összehangolt együttműködést. A gyulladás során a filogenezis előzetesen kialakult védekező mechanizmusai egymás mellett, szinergista módon hatnak, mely együttműködés célja a kórok (noxa) felszámolása, a szervezet integritásának megőrzése, a kóroki behatásra kialakult elváltozások helyreállítása. A védekező rendszerekre jellemző, hogy azok élettani viszonyok között is működnek, ekkor azonban funkciójuk, szerepük szinte észrevétlen marad…”

AXION Start - jellemzők előnyök haszon

Az Axion® Start baicalint tartalmaz, a Scutalleria Baicalensis (bajkáli csucsóka) nevű növény hatóanyagát. A baicalin képes a tápanyagfogyasztást növelni, segíti a májműködést és gyulladáscsökkentő hatása van.

A CCPA Csoport olyan speciális terméket fejlesztett ki, ami biztosítja a baicalin megfelelő adagolását a takarmányban.

Etetési útmutató

Mecovit Axion Start adagolás

Kísérlet

Régóta tudjuk, hogy a gyulladás egy jótékony folyamat. Azt is tudjuk, hogy minden marha ellés után legalább 60 napig gyulladásban van, de hogyan lehet gyulladásból tejet csinálni? A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. elvégzett egy kísérletet, aminek a következménye az lett, hogy náluk ma már nem ellik tehén, sem üsző Axion® Start nélkül. Töltse le a kísérlet leírását, és tudja meg, hogy csinálták!