Folyékony technológia biogazdálodóknak

Ökológiai gazdálkodás

A sikeres, profitorientált termelés, a magasabb beltartalmi értékek elérése immár nem csak a konvencionális gazdaságokban kivitelezhető. A francia Olmix cégcsoport innovatív termékei Magyarországra is megérkeztek, teljes technológiai javaslattal tudunk szolgálni az ökológiai gazdálkodók számára.

Ökológiai gazdálkodás: a stressz a biogazdaságokat sem kíméli

A tavaszi fagyok, a csapadék hektikus jelenléte erős stresszt okozott az őszi kultúráinkban. A tönkölybúza, durumbúza, árpa bokrosodásakor több régióban komoly tünetek jelentek meg a növényen, emellett még a rovarok is potenciális veszélyt jelenthetnek a gazdaságunkra.

A stressz csökkentése, a magasabb fehérjetartalom és hozamnövelés érdekében az ökológiai gazdaságok számára ajánljuk az Agroptim Sunset nevű készítményüket. Későbbi lombvédelem esetén rézzel, kénnel keverhető, és a zászlós levelünk sem perzselődik meg, emiatt a teljesen biológiai alapú „lombtrágyától”, ami inkább egy biostimulátor pont ezekre a nehéz időszakokra. A speciális MIP ásványi technológiával előállított készítmény:

  • védi a növényünket (Kálcium-szignál),
  • táplálja a növényünket (széles ásványi anyag sor),
  • növeli a fotoszintetikus aktivitását,
  •  a gyökérzónába kerülve erősíti a gyökeresedést, valamint a talaj-növény kapcsolatot.
ökológiai gazdálkodás

Durum búzában a 5 tonna/ha már jó eredménynek számít Magyarországon. Mit szólna hozzá, ha ez 6-7 tonna lenne?

Az ökológiai gazdálkodás számára is engedélyezett az Algomel Push elnevezésű termékünk. A piacon levő egyedülálló vörös alga koncentrátum, ami 1 l/ha dózissal is kiemelkedő eredményeket produkált számos országban az elmúlt évek alatt.

Kalászolás idején kijuttatva segít a szemtelítődésben, a plusz emeletek kialakításában. Széles aminosav-sor, tengeri szulfatált poliszacharid (természetes, könnyen felvehető kén a növény számára), cukrok és ásványi anyagok segítik át a növényünket ezekben az aszályos időkben.

A szója vetése számos gazdaságban megtörtént, érdemes felkészülni, ne hagyjuk, hogy terméskieséshez vezessen az időjárás! Erősebb vigor, boldogabb növény, boldogabb gazda! A jobb kötődés, több emelet és a szójabab jobb beltartalma kritikus kérdés mindig. Ebben is a legjobb választása az Algomel Push!

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság, a fogyasztók részéről a bio élelmiszerek iránti fokozottabb igény. Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a kihívásokkal, szükség lesz egy hosszútávú  és egy fenntartható rendszer kiépítésére, melyben az IMPAVIDUS segítségére tud lenni.