Takarmánynövények termesztése sem egyszerű

Jobb szerves trágya hasznosulás lombtrágyák és talajjavítás segítségével

ÁLLATTENYÉSZTŐ PARTNEREINKNEK EGYEDI KEDVEZMÉNY

Örömmel tudatjuk a mezőgazdaság szereplőivel, hogy az Impavidus  immár nemcsak a takarmánykiegészítők frontján tud természetes megoldásokat nyújtani a gazdáknak, hanem innovatív termékportfóliónkkal az újonnan indult üzletágunk a növénytermesztés szereplőit célozza meg. Forgalmazott növénykondicionálóink, lombtrágyáink, talajjavító készítményeink, hozzájárulnak a költséghatékonyabb, környezettudatosabb gazdálkodás megteremtéséhez, úgy hogy mindeközben a gazdaság magasabb termelési szintet tud biztosítani.

Mivel a két ágazat tevékenysége (növénytermesztés-állattenyésztés) szorosan összefügg, ezért cégünk kiemelt figyelemmel kezeli a takarmányt-előállítókat, és innovatív megoldásokat kínál a növénytermesztés számára is. Mint tudjuk, a termékeny talaj a sikeres gazdálkodás kulcsa!

Különösen fontos ez azokban a gazdaságokban, ahol a takarmánynövények termesztése, a termény-előállítás a saját gazdaság, saját állatállomány részére történik, hiszen itt a hozam mellett a betakarított takarmány beltartalmi értékei is kulcsfontosságúak! Mivel cégünk kiemelt szerepet vállal a természetes megoldások minél szélesebb körben történő elterjesztésében, számos termékünk rendelkezik a Biokontroll Hungária minősítésével, és ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett a felhasználásuk.

takarmánynövények talaj

Az alap, a termékeny talaj

Mint a növénytermesztés minden területén, a takarmánynövények termesztésekor is nagyon fontos a jó minőségű talaj megteremtése és ennek fenntartása. Erre bátran ajánljuk a magyar piacon teljesen egyedülálló, granulált formátumú talajjavító készítményünket:

a Neosolt.

Használatával csökkenthetjük a klasszikus műtrágyák kijuttatási mennyiségét és életre kelthetjük talajainkat.

A Neosollal a helyi, saját talajunkban lévő, natív, inaktív baktériumokat szaporítjuk, így a talajélet beindítása után kedvezőbb talajszerkezetet érhetünk el. Nemcsak a baktériumok száma növekszik, hanem a talajban élő ízeltlábúak, fonálférgek, állati egysejtűek, földigiliszták száma is. Az aerob mikrobák felszaporodása után javulni fog a talajaink porozitása, szerkezete, vízbefogadó és megtartó képessége, levegőháztartása, csökken a tömörödöttsége, mechanikai ellenállása. Így könnyebbé válik a művelhetőség, jobb lesz a humifikáció, mineralizáció, mindezek által javulni fog a növények tápanyagfelvevő képessége. Emellett a benne található karbonátok hatására javul a talajaink pH-ja (meszező hatás). Segít továbbá a talajban lévő (vagy akár szerves trágyával kijuttatott) kötött mikro- és makroelemek felvehetőségében a takarmánynövények számára.

A Neosol nagyon egyszerűen beilleszthető a technológiába. Mivel ez egy talajaktivátor (talajjavító), használata nem függ a termesztett kultúrától, bármely növénynél alkalmazható, és jól kifejti hatását, hiszen kifejezetten a talajélet beindítását szolgálja.  Alapvetően 2 időszakban használhatjuk: tavasszal vetés előtt, vagy nyáron – ősszel betakarítás után.

  • Tavasszal műtrágyaszóróval juttatjuk ki vetés előtt és sekélyen a talajba dolgozzuk, talaj, illetve magágy előkészítéskor. Kifejezetten jó eredmények érhetőek el szója vetése előtt!
  • Nyáron, betakarítás után közvetlen tarlóra szórjuk ki műtrágyaszóróval, és tarlóhántással egy menetben sekélyen a talajba dolgozzuk. Így segít a szármaradványok bontásában is.
  • Ősszel, őszi vetésű növények esetében, vetés előtt műtrágyaszóróval szórjuk ki és sekélyen a talajba dolgozzuk 120-200 kg/ha, optimálisan: 150 kg/ha adagolással.

Így az őszi alapműtrágyát kiválthatjuk a Neosollal, emellett, ha használunk meszező anyagot vagy talajbaktériumot, ezek költségét is megspóroljuk.

KEVESEBB MŰTRÁGYA, KIVÁLTHATÓ MESZEZŐ ÉS TALAJBAKTÉRIUM

Ez a TALAJJAVÍTÁS NEOSOLLAL!