Kecsketenyésztés

Egyáltalán nem mindegy, milyen nyalótálat használunk!

kecsketenyésztés nyalótál

Kecsketenyésztés: itt is győzött a Crystalyx

Mindig örülünk vásárlóink visszajelzésének, de kedves vevőnk, Erdélyiné Kowal Fruzsina visszajelzése külön örömmel töltött el bennünket. Szavaiból ugyanis egyértelműen kiderült, hogy nagyon fontos számára az állatok jóléte, figyeli minden rezdülésüket. Nem mellesleg az is bizonyítást nyert, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen nyalótálat használunk.

Fruzsina levelét 2021. február 15-én kaptuk, amikor is előző héten az éjszakák -10 Celsius fokra is lehűltek. Korábban egy másik speciális ásványi nyalótömböt használt: „…mely nyalható energiatakarmány összetételének köszönhetően kiválóan stimulálja a bendőmikrobákat, továbbá ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmaz, így alkalmas a tömegtakarmány alapú adagok kiegészítésére”. Ez akár a Cystalyx is lehetne, de mégsem az…

 

Fókuszban a kecsketenyésztés – Erdélyiné Kowal Fruzsina levele:

„Mi nem vagyunk a hagyományos értelemben vett haszonállattartók, elsősorban mi fogyasztjuk el a termékeket, amiket készítünk, ráadásul 11 kecske esetén még a hangjuk alapján is meg lehet különböztetni ki szólt és hogy, hogy van.

Korábban egy másik, elvileg magas vitamintartalmú „energia nyalótálat” használtunk, ennek ellenére valószínűleg kollektíven ki voltak merülve a lányok. Pont a Crystalyx Extra Energy megérkezése után esett el a legöregebb anya, sajnos nem is tudott felállni és vágáskor kiderült, hogy üres volt. Azt hiszem az ő állapota a legjobb példa arra, hogy a korábbi tál mire képes.

A másik leányzó, aki extra hosszú laktációs időszakkal büszkélkedhet két nappal a tál megérkezése előtt vetélt, de még az állatorvos szerint is nagyon gyorsan regenerálódott, sőt, várakozásainkkal ellentétben napról-napra tejet egyre nagyobb mennyiséget ad, pedig az orvos idénre lemondott a tejhozamról.

Jelenleg aktívak, furcsán hangzik tudom, de vidám az egész csapat, még úgy is, hogy heteken belül elleni fognak.  Most annyira energikusak, mint mondjuk nyáron, pedig a napokban hidegebb is van, mint a tél eddigi szakaszában.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az ellések és az azt követő időszakok, hogy fognak zajlani, eddig sokszor előfordult, hogy segítség kellett az amúgy is rövid ellés végére.”

kecsketenyésztés nyalótál

Vásárlói visszajelzés: kecsketenyésztés

Köszönjük Erdélyiné Kowal Fruzsinának az értékes visszajelzést és a fotókat, igen hasznos információ nekünk és a többi, kecsketenyésztésben érintett partnerünk számára. Várjuk a további fejleményeket!

Ha érdekel a termék, nézz körül a webshopban!

crystalyx takarmánykiegészítő