Crystalyx Booster és Garlyx, nem nyalósó, hanem nyalható energiatakarmány

Nyalótál húsmarháknak

Egy tavaszi napon

történetünkben szereplő cég tulajdonosát felhívta az IMPAVIDUS szaktanácsadója, hogy időpontot kérjen egy rövid megbeszélésre (amelyben később  a CRYSTALYX nyalótálakat mutatta be).

Naponta rengeteg ajánlattal bombázzák a telepeket, általában komolyan se veszik a hallottakat.

Így volt ezzel a cégtulaj is, aki így szólt a telepvezetőhöz:

Józsikám, nemsokára visszajövök, csak lerázom ezt az „ügynököt”. Rám akarnak sózni már megint valami drága vackot.

– „Szegény ügynök – gondolta Józsi magában – nem ő lesz az első, aki így jár.

Csodák csodájára a történet másként végződött: a tulaj vásárolt egy egész raklapnyi Crystalyx Booster nyalótálat, ami akkoriban három választási borjú árával volt egyenlő.
Úgy gondolta, ha a befektetésen felül csak egy borjút hoz száz tehénre vetítve haszonként, már akkor is megéri, több is veszett már Mohácsnál!
Mivel a telep hosszú évek óta alacsony produktivitást mutatott – 100 tehén után 75 borjú volt a szaporulat – nem volt sok vesztenivalója.

A megrendelt terméket a termékenyítési időszak kezdete előtt kezdték el nyalogatni a tehenek és a tenyészbikák, ami amellett, hogy ízlett az állatoknak, hamar megmutatta pozitív hatásait.
Már abban az évben emelkedett a vemhes tehenek aránya,  így már három borjú többlet jutott száz tehénre. Folyamatosan etetve minden termékenyítési időszak előtt egy hónappal és az alatt végig, két év múlva 85%-ra javult a szaporulati mutató, ami az adott cég körülményei miatt ez akkor a lehető legjobb eredmény volt.

A Crystalyx Boosterbe fektetett forintok mindegyike hozott másik hármat a cég kasszájába.

CRYSTALYX nyalótál adagolása húrmarháknál

Egy újabb nyalótál:  Crystalyx Garlyx

Következő nyári látogatásánál a szaktanácsadó felhívta a figyelmet a Crystalyx Garlyxra,amely fokhagyma-kivonatot tartalmazó nyalótál, ami a legyek és egyéb szúró-szívó rovarok ellen hatékony fegyver. Rögtön megtetszett a cégvezetőnek ez a termék, azonban amikor meghallgatta egy másik húsmarha-tenyésztő véleményét – aki sokkal „legyesebb” területen legeltet -, már nem volt kérdés, hogy a vegyszeres permetezés helyett ezt a nyalótömböt fogja használni.

A megkérdezett tenyésztő számszerűsítette a termék eredményességét: a Garlyx használata előtt naponta 4-5 beköpött borjú és tehén volt a telepen, a Garlyx nyalogatása után ez lecsökkent havi 4-5 állatra.

Emellett van még egy bónusz tulajdonsága is a fokhagymás nyalótálnak: jelentősen javul a rostemésztés hatásfoka, így a marhák kevesebb idő alatt laknak jól ugyanazon a legelőn, ezáltal az adott területen tovább lehet legeltetni.
A rostemésztésre gyakorolt jótékony hatás az egész Crystalyx termékcsaládra jellemző.