Crystalyx húsmarháknak az IMPAVIDUSTÓL

Eredmények az Angus Kft-nél

Szeretné tudni, hogy Szakács Attilát az Angus Kft.-nél, mi segítette hozzá, hogy állatállományában 93%-os termékenyülést érjen el?

Az Angus Kft-nél Attila régóta használt, kipróbált különböző nyalósokat és nyalható takarmányokat, de a várt eredmények legtöbbször elmaradtak. 2014-ben mutattuk be neki a CRYSTALYX-ot és mivel a környéken már annyi jó eredményről kapott visszajelzést adott nekünk is egy esélyt.

A siker nem váratott sokáig magára, elmondása szerint szinte azonnal javulást tapasztalt az állatok kondíciójában és egészségügyi állapotában, amelyet a vemhességi vizsgálat javuló eredményei követtek. Ekkor még csak próba szakaszban volt és kizárólag a CRYSTALYX Standard-et etette minden életciklusban.

Az eredményeken felbuzdulva ajánlottuk neki, hogy pároztatás előtt és után turbózza fel az állományt CRYSTALYX Cattle Boosterrel, mely emelt dózisban tartalmazza mindazt, amit a Standard. Megfogadta tanácsunkat és nem bánta meg. A 2015-ös év adatai már 93% fölötti termékenyülést mutattak, a kedvező eredmények a 2016-os évben is folytatódtak.

Mindezt a feltöltést követően 60g/állat/nap átlagfogyasztás mellett érte el. Attila eredményein felbuzdulva az országban több tucat gazda tért át CRYSTALYX-ra, az eredmények sehol sem maradtak el.

Angus húsmarha

Magyarországi tapasztalatok

Jelenleg Magyarországon több tucat húsmarhatartó gazdaság használja a CRYSTALYX egyes típusait óriási sikerrel. Az eredmények arról számolnak be, hogy a takarmány jobb emészthetősége és a nagyobb étvágy által okozott magasabb takarmányfelvételnek köszönhetően nagymértékben javult az állatok vitalitása, csökkent az elhullás, továbbá a termékenyülési index robbanásszerűen megugrott. A legtöbb telepen 90% fölé emelkedett a sikeresen leellett tehenek száma.

termékenyülési eredmények az Angus Kft-nél

Húsmarháknak javasolt adagolás

Angus húsmarha adagolás