Fektess a jövőbe – a CRYSTALYX Mentholyx segítségével!

Hogyan óvjuk meg a borjak egészségét?

Ma borjú, holnap már tejelő tehén vagy hízóbika

A fenntartható szarvasmarha-tenyésztés és a tejtermelés alapja a borjak sikeres nevelésével kezdődik. A mai borjú holnap már tejelő tehén vagy hízóbika. A cél mindig a borjak optimális egészségének elősegítése és az állományra negatív hatással járó betegségek elkerülése. Pardon és munkatársai (Pardon  et  al.,  2012. ) szerint a borjak hizlalásában használt legtöbb antibiotikumot tüdőbetegségek kezelésére használják. A borjak tüdeje különösen érzékeny, mivel testméretükhöz képest viszonylag kis térfogatúak. Az újszülött borjak kimondottan hajlamosak a légzési problémákra, mivel nem alakult még ki természetes immunitásuk a fertőző organizmusokkal szemben. Az immunglobulinok kezdeti ellátása a kolosztrumon keresztül történik, és döntő fontosságú az állat jövőbeni egészsége szempontjából.

Fektess a jövőbe – a CRYSTALYX Mentholyx segítségével!

A légzőszervi megbetegedések megelőzhetők az immunrendszer speciális támogatásával. A fokozott immunitás és az állomány javulása jelentős hatással van a gazdaságok nyereségességére. A veszteségek elkerülhetők, a növekedési megtorpanások pedig megelőzhetők.

A borjak, juhok és kecskék átlagos Mentholyx bevitele napi 35-50 g körüli.

A CRYSTALYX Mentholyx előnyei:

A Crystalyx Mentholyx aktív és bevált dekongesztánsokat (nyálkahártya-lohasztó) tartalmaz, amelyek segítenek a köhögést és a légúti irritációt enyhíteni, valamint vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek teljes kiegészítését biztosítja, amely elősegíti a fokozott immunitást.

Kiváló minőségű élesztősejtfal-származékot, ezáltal magas szintű MOS-t (mannan-oligoszacharidokat) tartalmaz, ami segít a kórokozók megkötését a bélben. A MOS hozzáadása a kortizolszint csökkentésével is segíti a hormonális stressz szabályozását. Összetételének köszönhetően serkenti a bendő működését és javítja a szilárd takarmány emésztési folyamatainak beindulását, bendősíti az állatot.

A Crystalyx Mentholyx egyedülálló eljárással készül, melynek eredménye egy alacsony nedvességtartalmú, melaszalapú nyalható takarmány. A Mentholyx magas cukortartalmú, rendkívül ízletes, így még a félénk állatok is örömmel fogyasztják a terméket.

 

Nézz körül a webshopban!

crystalyx takarmánykiegészítő

A megtérülés kutatásokkal igazolt: a borjak 8-11% -kal nőttek jobban

Számos vizsgálat jutott arra a következtetésre, hogy a Mentholyx pozitívan befolyásolja az állatok viselkedését, átirányítva azt, csökkenti a kölcsönös nyalást és szopást. A Crystalyx Mentholyx segítségével nemcsak az állatok egészségéért, hanem az állatok jólétéért is tehetünk valamit.

A Crystalyx Mentholyx serkenti a korai koncentrált takarmánybevitelt, és kiegyensúlyozza a tápanyag- és ásványianyag-hiányokat. A kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a Crystalyx Mentholyx-szal etetett borjak 8-11% -kal nőttek jobban, mint azok, akik nem fogyasztották.

 

Borjak egészsége