Talajjavító megoldás többéves kísérlettel igazolva

részletesen dokumentált csehországi kísérletsorozat

Talajjavító megoldást teszteltünk: kísérletek Neosolra

A Neosol talajjavító a talaj létfontosságú funkcióinak biostimulátora, optimalizálja a talaj alapvető természetes folyamatait, melyek a növények növekedéséhez és fejlődéséhez szükségesek. Javítja a növények és a talaj mikroorganizmusai közötti kapcsolatot. Alkalmazása után a talaj szerkezete nagyon gyorsan javul, még leromlott talajok esetében is, csökkenti a talaj tömörödését és javítja a porozitást. Ezt követően nő a talaj szervesanyag- és humusztartalmának aránya. Azáltal, hogy megváltoztatja a talajban lejátszódó folyamatok jellegét, a talaj pH-t is optimalizálja. Mindezen folyamatok javítják a talaj víz- és levegő háztartását, növelik a tápanyagszolgáltató képességét és ezáltal az árutermelés jövedelmezőségét.
A Neosol gyártójának, az Olmix csoportnak valamennyi termékét és technológiáját hosszú távú projektekben tesztelik cseh kutatóintézetekkel és egyetemekkel együttműködve, Szlovákiában, Magyarországon és az EU más országaiban.
Példaként bemutatjuk egy 2016-ban, a Litobratøice farmon az Agricultural Research s.r.o. együttműködésével létrejött terepi projekt eredményeit, mely a Cseh Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának támogatásával valósult meg Turboskon. A projekt végrehajtása, nyomon követése 2022-2023. végéig valósul meg, ügyvezetője Ing. Ivana Šindelková. A biostimulációs technológiák 6 változatát figyelik itt és mindegyik kísérletet 3 ha-os területen állítják be. A legfontosabbak célkitűzés a mezőgazdasági vállalkozások sikeres gyakorlati eredményei és a partnereink elégedettsége.
A legfontosabbak azonban a mezőgazdasági vállalkozások gyakorlati eredményei és a partnereink elégedettsége.

talajjavító